PARSENN
Módna prehliadka nemusí znamenať len prechádzajúce sa modelky
Inšpirácie | 18.03.2024 | Eli

Módna prehliadka nemusí znamenať len prechádzajúce sa modelky

Módnu prehliadku sme zažili už asi každý. Šaty sú iné, ale priebeh sa obvykle vcelku nemení, však? Ako na zážitkovú prehliadku módy sa ale možno priučiť od Moonlight Studios NYC, ktoré počas newyorského Fashion Weeku v spolupráci s National Geographic predviedlo jednu z najinovatívnejších prehliadok newyorksého týždňa módy – ale možno aj vôbec. Neváhajte sa inšpirovať, na krásne šaty a silné ženy sa v kombinácii so zážitkovým eventom len tak nezabúda.

Prehliadka sa inšpirovala dokumentárnym seriálom National Geographic – Queens (Kráľovné), ktorý odhaľuje šesť ikonických zvieracích ríš, na čele ktorých sú ženy. Práve pre spojitosť so seriálom a značkou NatGeo sa prehliadka volala Fit For A Queen (Vhodné Pre Kráľovnú) a sústredila sa na silné ženy. Do ríš odhalených v seriály Queens preniesla show divákov kombináciou choreografických vystúpení a technológií. Nechýbali holografické projekcie zvierat vrátane hologramu divokej levice v životnej veľkosti. Holografické samice šokovali publikum nielen prevedením, ale aj prechádzaním sa s modelkami či skákaním a plížením sa po javisku.

Ale naspäť k móde. Rozliční návrhári spojili výrazné módne kreácie so silnými ženami a non-binary (rodovo nekonformnými) modelmi, ako aj s talentovanými tanečnicami. Na móle sa tak objavila napríklad aj Alicia Graf Mack, najmladšia a vôbec prvá černošská dekanka a riaditeľka tanečnej divízie Juilliard School s dcérou, či Leslie Andrea Williams, absolventka Juilliardu zaradená do The New York Times rebríčku "Best Dance of 2019”.

Newyorský Fashion Week je obrovskou udalosťou plnou módnych prehliadok sám o sebe. National Geographic si vďaka zážitkovej prehliadke, ktorá bola v skutočnosti skôr eventom či predstavením, doslova uzurpovali pozornosť. Získali množstvo mediálneho pokrytia, posilnili značku a produkt, v tomto prípade seriál – a tiež ukázali, že stoja a budú stáť za silnými ženami, čím posúvajú svetu silné posolstvo. Prepojením sveta módy a prírody priniesli niečo nové a nezabudnuteľné – a to je niečo, čo funguje perfektne pre každý event, nielen tie módne. 

Tak čo, trúfnete si na svoj ďalší event prizvať módu v nejakom nečakanom svetle?

Zdroje:
thekoalition.com
maake.com.au
eventmarketer.com